Cranberry & uien chutney

Een beetje zoet, beetje zuur en lekker smeuïg.

Uien cranberry chutney up close and personal

Uien cranberry chutney up close and personal

Neem de tijd. Een laag vuurtje, een paar ingrediënten. 45 minuten. En je hebt een heerlijke chutney. Kan warm en koud. Heerlijk bij gegrilde groenten of gebakken vlees. Of op een boterham met kaas. Lang houdbaar in de koelkast. Maar denk eraan. Vooral langzaam

Ingrediënten voor 8 porties:

  • 15 gr boter

  • 2 rode uien (150 gr)

  • 1 appel

  • 25 gr gedroogde cranberry

  • 1 sjalot (30 gr)

  • 1 eetlepel suiker (15 gr)

  • Een theelepeltje zout

  • Een halve eetlepel witte balsamico azijn

  • Anderhalve eetlepel rode wijn

  • 1 laurierblad

  • 1 takje tijm

  • 1 steranijs

Methode:

Snipper de uien. Snij de appel in stukjes van 1 x 1 cm. Zet dan steelpannetje op laag vuur en smelt de boter. Als de boter helemaal gesmolten is doe je alle resterende ingrediënten in het pannetje en laat zachtjes doorkoken. De chutney is klaar als alle ingrediënten zacht zijn geworden. Haal voor het serveren de laurier, de tijm, en de steranijs uit de pan. Proef en doe op het laatst er een paar druppels azijn bij, maakt de smaak ronder

20201202uiencranberry+chutney+0001.jpg
Previous
Previous

Chocolat Crackles

Next
Next

Quiche Choux de Bruxelles