Mangiare - een relaxte trattoria waar getoverd wordt met groenten

‘En je bent zo schoon gaan werken’, zegt ze als we onze spullen inpakken, ‘dat was in het begin nog wel eens anders.’ Na het eerste deel van mijn koksopleiding ontdekte ik dat ik eigenlijk nog niets kon. Misschien zou stage lopen helpen tegen de onzekerheid? Alleen oude vrienden nemen een 55-jarige zijstromer aan voor een stage. Dus mocht ik aan de slag bij Mangiare Rotterdam het restaurant van mijn goede vriendin Aggy Kan.

Voor een reportage in Food Inspiration draaide ik weer een paar uur met haar mee., anders had ze geen tijd. “Je wilt me op een vrijdag komen interviewen? Dat kan, maar dan is het wel heel druk met de voorbereidingen voor het weekend. De gasten gaan voor, hoor!” Deze rasondernemer vertelt dat ze zelf nog vier dagen per week de prep-keuken draait omdat daar de smaak wordt bepaalt, en hoe ze selecteert. Lees hier het hele verhaal.

Samen in de keuken! foto: Nina Slagmolen

De vitrine met groenten, daar staat Mangiare wijd en breid om bekend. Op wel dertig verschillende manieren klaargemaakt. Lekker puur als antipasti verdure, of samen met wat Italiaanse kazen en worsten. Al vijftien jaar lang zijn de truffel eitjes een van de meest geliefde onderdelen daarvan. Het recept delen ze gul, dus doe ik dat ook. En ken je de Siciliaanse variant van ratatouille al? Deze caponata kun je op veel verschillende manieren serveren. Lekker in de zomer als er veel auberigine en courgette is.

De antipasti vitrine verwelkomt je al van verre. Foto: Nina Slagmolen

Tijdens het werk maak ik de meest interessante avonturen mee. En daar kon ik dan weer leuke columns over tikken. Denk aan koken met een zeer bekende soulzangeres die iedereens naam onthield, een generatiekloof met een dertig jarige foodfluencer en een avond waarop alles in het honderd liep. Hoe houd je dan de kop koel?

Mangiare: shirma rouse Sheila Struyck en alicia lemmair,

Met Sharma Rouse en Alicia Lemair, swingen in de keuken

Essay in het FD over kalm blijven in de zaak als alles in het honderd loopt

Previous
Previous

Deze chefs serveren wat de tuin schaft

Next
Next

Mic Moc - Tarifa