Hot (not) dogs

Ik heb me een beetje verdiept in de geschiedenis van ketchup en ben ineens fan geworden. Ketchup is een ware smaakbom. Alle smaken waarmee een chef een gerecht lekker maakt zitten erin. Zoet, zout, zuur, bitter en umami. Des te meer de tomaten rijp zijn des te minder suiker en zo speel je een beetje met de ingrediënten. De ketchup is heerlijk bij kleine ‘pigs in a blanket’. Zo noemen de engelsen worstenbroodjes. Je maakt ze met echte of ‘nep’ worstjes.

Ingrediënten voor 8 hapjes

  • Zonnebloemolie of olijfolie

  • 2 braadworsten (van de vegetarische slager, of het huis merk van je supermarkt)

  • 2 velletjes bladerdeeg (gewoon, dus met plantaardige boter)

  • eetlepel dijon mosterd

  • eetlepel sesamzaadjes

Methode

  1. De braadworstjes van de (vegetarische) slager bak je stevig bruin aan alle kanten op een middelhoog vuur in een koekenpan met een beetje olie. Bestrijk een velletje bladerdeeg gul met Dijon mosterd en rol de worst er netjes in. Bestrijk met water en bestrooi met sesamzaadjes. Leg weer terug in de koelkast (dan snijdt het straks makkelijker).

  2. Verwarm de oven op 200 graden. Snijd elk rolletje in vier stukjes en bak in de oven op een bakblik tot lekker bruin. (10-15 minuten)

PS Maak lekker zelf een keer de ketchup, of probeer de champignonketchup, die je hier ook op de foto ziet.

Zelfgemaakte tomaten en champignonketchup.

Previous
Previous

Beet Wellington - cranberry compote - uienjus

Next
Next

Mosselen - Guiness - hazelnoot - salie - room