Salade van feta tuinbonen en spinazie

Grappig, voor deze salade giet je kokend water over de spinazie om het wat zachter te maken. Het recept komt van de BBC. Als je geen verse tuinbonen hebt haal je ze gewoon uit de diepvries.

Ingrediënten

  • 250g couscous

  • 1/2 bouillonblokje

  • 300g tuinbonen - liefst dubbelgedopt

  • 125g baby spinazie bladeren

  • Paar takjes verse mint

  • 85g zwarte olijven, in stukjes gesneden.

  • 200g feta

Methode

Maak de couscous met kokend water en een bouillonblokje, tijd zoals op het pakje staat. (Ik giet altijd kokend water (met blokje erin opgelost) op couscous in een kommetje, tot ongeveer vingerdikte boven de couscous, scheutje olie en dek het pannetje af, na een kwartier is het dan goed).

Haal de bonen uit de peul, blancheer ze een minuut in kokend water, snel afkoelen en dan uit het velletje peuteren. Was de spinazie, doe in een vergiet en giet er kokend water over. Afkoelen met koud water en laten uitlekken.

Meng de bonen. spinazie, gesneden mintblaadjes en de olijven door de couscous, verkruimel de feta erin, scheut olijfolie over heen druppel en peper en zout naar smaak. Goed husselen.

Previous
Previous

Coleslaw

Next
Next

Bloemkoolsteak met kappertjes salsa