Weet jij nog een goed adres in London?

Update April 2024

Met de Eurostar ben je zo in London vanuit Parijs, dus afgelopen voorjaar ging ik daar eens een kijkje nemen. Op zoek naar plantforward chefs en het Uber Britse fenomeen de afternoon tea. En natuurlijk houd ik de toffe adresjes niet voor mezelf!

Met Cheryl Finden en Franciane Tartari aan het jureren

Bij het International Taste Institute maak ik elke keer weer kennis met andere internationale chefs. Cheryl Finden en Franciane Tartari zijn beroemde pastrychefs die me vertelden dat een afternoon tea helemaal hot is onder jonge Engelsen. Waarschijnlijk omdat het zo goed aansluit bij twee grote trends: affordable luxury en de experience seeker. Dus trok ik naar London om deze chefs the interviewen en uit te zoeken wat een succesvolle afternoon tea bepaalt. Dat is een leuk stuk geworden, en levert meteen tip nummer 1 op: Boek een afternoon tea bij Sketch. Wat is dat een toffe ervaring. En zelfs de verstokte vegan heeft een luxe middag!

Afternoon tea bij Sketch - de vegan valentines versie

Sketch - een fantastische middag met de mooiste foto’s

De definitie van de afternoon tea is: een lichte maaltijd met thee, sandwiches, scones en hapjes, die tussen drie en zes wordt genuttigd. En bij Sketch in het midden van London zetten ze de definitie van een mooie tea voor je neer. Het is echt de moeite waard en hoort zo bij een bezoek aan London. Lees er hier alles over.

Tavares Strachan - The first supper - galaxy black

Vlakbij Sketch is de Royal Academy of Arts. Op de binnenplaats staat het vrij te bezoeken monumentale werk The First Supper van Tavares Scrachan. Het deed me een beetje denken aan dat mooie beeld op Rotterdam CS. Een andere kijk op geschiedenis en rolmodellen. In dit geval is dat een interpretation van het laatste avondmaal. Een commentaar op kolonialisme met ‘Black activists, artists, scientists and other prominent figures’. Ik herkende er maar eentje van, Haile Selassie. Om maar aan te geven dat deze strijders tegen onrecht meer aandacht verdienen. Dat zag ik ook in de snoetjes van de jonge toeristen om me heen met Afrikaanse achtergrond. Trots en blijdschap om zoveel rolmodellen te zien.

Chefs met groene vingers

Er zijn een paar zeer eigenwijs getalenteerde chefs met een groen geweten in London. Echte adressen die de moeite waard zijn. En als je nou bijvoorbeeld uitgebreid gaat lunchen, en ‘s avonds een soepje neemt is het ook allemaal nog te betalen. Silo, Anglo en Waterhouse Project wil ik graag aan je voorstellen.

Waterhouse project - een uit de huiskamer gegroeide supperclub

Bij Waterhouse Project beleef je een feestelijke avond uit, maar dan alsof je bij vrienden te gast bent. Heerlijk genieten van lokale ingrediënten en knap kookwerk.

Anglo, met krap twintig stoelen echt een intiem zaakje

In een rustige zakenbuurt wordt je bij Anglo in een mini restaurantje in de watten gelegd. De chef gebruikt veel ingrediënten uit Hampshire voor de prachtig gestileerde bordjes.

Bij Silo aan de bar boeken, dan kun je alles uit eerste hand meemaken!

Bij Silo kun je ervaren hoe lekker het is om zonder vuilnisbak te koken. Ik was in ieder geval tot tranen toe geroerd door de cuisson van de mantake. Lees er hier alles over.

Een duurzaam luxehotel, kan dat wel?

Middenin Mayfair, staat in de etalage de laatste Rolls Royce te schitteren. Een volledig electrische, dat dan wel. Aan de overkant van de straat staat het nieuwe 1Hotel Mayfair, een high end luxury hotel. Maar dan wel een een luxe hotel met duurzaamheid hoog in het vaandel. Bij de bouw werden alleen engelse materialen gebruikt, als je er een vergadering of bijeenkomst organiseert krijg je een Duurzaamheid certificaat en er wordt alles aan gedaan om de afvalstromen zo klein mogelijk te houden. Kan dat wel in een wereld waar de klant koning is? Op uitnodiging bleef ik een nachtje logeren. Lees mijn bevindingen.

De receptie van 1hotels in London

Waar beter Indiaas dan in London? En door wie beter gekookt dan door….

In London is de Indiaase keuken mateloos populair. En Darjeeling Express is een heel bijzonder restaurant, van de winnares van de Johannes van Dam prijs voor 2024, Asma Khan. Deze culinaire prijs werd aan haar uitgereikt omdat ze een voorvechter is van gelijke rechten. En de meest heerlijke gerechten op tafel weet te zetten. Lees hier meer over de ondernemer en dit restaurant, geheel gerund door vrouwen.

Previous
Previous

Zes internationale topkoks over koken met de natuur als leidraad

Next
Next

Menu’s dictated by the rhythm of the garden